Φασολάκια λαδερά

Αγαπημένο λαδερό φαγητό με την πλούσια γεύση και τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

Υλικά

80 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
500 γρ. μέτριες πατάτες
400 γρ. χυμός ντομάτας
1 κύβο λαχανικών
300 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
½ κ.γ. ζάχαρη
1 κιλό φρέσκα φασολάκια ή κατεψυγμένα
⅓ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες.
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, κόβουμε σε ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι, κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και τα αφήνουμε σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε όλα μαζί στο ελαιόλαδο μαζί με τις πατάτες.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χυμό ντομάτας, τον κύβο , το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τα φασολάκια και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να έχουμε μια μελωμένη σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία από το mamafagito.gr

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,712ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
380ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα