Η συνταγή για τη μαρμελάδα μήλο και κανέλα του mamafagito.gr είναι πανεύκολη, και ιδανική για να γλυκαίνει τα χειμωνιάτικα πρωινά μας. Μπορούμε ακόμη να τη χρησιμοποιήσουμε σαν γέμιση σε κέικ και μπισκοτάκια.
Υλικά
600 γρ. μήλα καθαρισμένα
χυμό από 1 λεμόνι
200 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά). Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας να βράσει κι έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα. Την τοποθετούμε σε βάζο. Διατηρείται στο ψυγείο για 2 βδομάδες.
Το mamafagito.gr σας εύχεται καλή επιτυχία.