Τάρτα με κιμά και γιαούρτι

0
493

Η τάρτα αυτή είναι ζουμερή, μυρωδάτη και πολύ χορταστική. Η γέμισή της συνδυάζει αγαπημένα υλικά. Δοκιμάστε τη και θα εκπλαγείτε ευχάριστα!

Αρχικά ετοιμάζουμε την υπέροχη ζύμη για τάρτα του mamafagito.gr

Υλικά για τη γέμιση

250 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
150 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
½ ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¾ φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα ντομάτας
1 τριμμένο καρότο
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση για τη γέμιση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μαλακώσει. Προσθέτετε τον κιμά με το τριμμένο καρότο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, για να πάρει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτετε το αλατοπίπερο.
Αφήνετε για περίπου 20 λεπτά πάνω στη φωτιά, μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.
Βγάζοντας την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, τη γραβιέρα, το μαϊντανό και το γιαούρτι και ανακατεύετε.

Ρίχνετε τη γέμιση μέσα στην τάρτα και ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Το mamafagito.gr σας εύχεται καλή επιτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ