Παντζαροσαλάτα με καρύδια και γιαούρτι

0
436

Μια δροσερή σαλάτα από το mamafagito.gr, πολύ θρεπτική και χορταστική, με παντζάρια και γιαούρτι.

Υλικά
600γρ. παντζάρια χωρίς τα φύλλα τους
150γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Για το dressing
70γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας ξύδι
1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο ζουμάκι απ’ αυτό που έβρασαν τα παντζάρια
αλάτι

Εκτέλεση

Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά. Αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα ξεφλουδίζετε. Τα κόβετε σε μικρά κυβάκια. Κρατάτε 1 κρασοπότηρο ζουμί από αυτό που έβρασαν τα παντζάρια.

Ετοιμάζετε το dressing: Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο, το ζουμάκι από τα παντζάρια, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τα υλικά καλά με ένα πιρούνι και προσθέτετε αλάτι. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Σερβίρετε τα τριμμένα παντζάρια σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με την χοντροκομμένη καρυδόψιχα και περιχύνετε με το dressing. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Tο mamafagito.gr σας εύχεται καλή επιτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ