Κέικ βρώμης με φρούτα

0
300

Για κάθε στιγμή της ημέρας, κέικ βρώμης με υπέροχο άρωμα και πλούσια υφή από το mamafagito.gr. Μας κρατάει δυνατούς για πολλές ώρες!

Χορταστικό και φυσικά νόστιμο αφού έχουμε χρησιμοποιήσει αγνά προϊόντα ΒΙΟΚΑΡΠ

Υλικά

300γρ. βρώμη
200γρ. ζάχαρη καστανή
20γρ. μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι κανέλα
100γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα ΒΙΟΚΑΡΠ
100γρ. βερίκοκα αποξηραμένα ΒΙΟΚΑΡΠ
100γρ. χουρμάδες ΒΙΟΚΑΡΠ
100γρ. ανάμεικτους ανάλατους ξηρούς καρπούς ΒΙΟΚΑΡΠ
1 πρέζα αλάτι
150ml γάλα
3 αβγά
2 κουτ. σούπας γιαούρτι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μούλτι τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια, χτυπάτε και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνει σχεδόν σκόνη. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι βρώμης, την αλεσμένη καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα σε κομματάκια, τα μισά βερίκοκα σε κομματάκια, τους μισούς χουρμάδες σε κομματάκια, τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς σπασμένους και το αλάτι.

Στο μούλτι, ρίχνετε το γάλα, τα υπόλοιπα βερίκοκα και τους υπόλοιπους χουρμάδες και τα χτυπάτε καλά, μέχρι το γάλα αρχίσει να αλλάζει ελαφρώς χρώμα για 20 – 30 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε καλά το γάλα από το μούλτι, τα αβγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε σταδιακά το υγρό μίγμα στο στερεό, ανακατεύοντας καλά με έναν αβγοδάρτη.

Αφήνετε το μίγμα να σταθεί για 15 – 20 λεπτά, έτσι ώστε να απορροφήσει τα υγρά η βρώμη και να γίνει πιο παχύρευστο. Αν το μίγμα βγει πολύ σφιχτό προσθέτετε λίγο ακόμα γάλα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε μια στενόμακρη φόρμα με ελαιόλαδο, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα το μίγμα του κέικ. Ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά ή μέχρι τη στιγμή που αν βάλετε ένα μαχαίρι στη μέση η λάμα του θα βγαίνει καθαρή. Αφήνετε λίγο να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

-4-300x300

Το mamafagito.gr και η ΒΙΟΚΑΡΠ σας εύχονται καλή επιτυχία!

verikoko hourmades damaskino mix analata biokarp karta

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ