Κηλίδες και πανάδες:Πρόληψη και αντιμετώπιση

0
265

Η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία συνεπάγεται προβλήματα στο δέρμα, όπως πανάδες και δυσχρωμίες. Και τα δύο είναι πολύ συχνά και τα βλέπουμε σε περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο. Εκτός από τον ήλιο, άλλοι παράγοντες που ευθύνονται για τη δημιουργία τους είναι τα αντισυλληπτικά, η κληρονομικότητα, η εγκυμοσύνη ( η λεγόμενη «μάσκα της κύησης») και οι ορμονικές διαταραχές (για αυτό και εμφανίζεται συνήθως σε γυναίκες). Η κηλίδα είναι και αυτή υπερμελαγχρωματική δυσχρωμία  που εντοπίζεται στα ηλιοεκτεθημένα μέρη, όπως πρόσωπο, ραχιαία επιφάνεια χεριών, αντιβράχια, ώμοι, στέρνο, κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η αυξημένη παραγωγή μελανίνης οδηγεί στη δημιουργία των δυσχρωμιών αυτών.

Διαφορές πανάδας-κηλίδας:

Η πανάδα είναι υπερμελάγχρωση που τη βλέπουμε στο πρόσωπο, συγκεκριμένα στο μέτωπο, μάγουλα, κροτάφους ,άνω χείλος και στο λαιμό.

Η κηλίδα είναι και αυτή υπερμελαγχρωματική δυσχρωμία  που εντοπίζεται στα ηλιοεκτεθημένα μέρη, όπως πρόσωπο, ραχιαία επιφάνεια χεριών, αντιβράχια, ώμοι, στέρνο, κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η αυξημένη παραγωγή μελανίνης οδηγεί στη δημιουργία των δυσχρωμιών αυτών.

Πως θα τις προλάβουμε:

Για να προλάβει κανείς τις συνέπειες του ηλίου θα πρέπει να φορά αντηλιακό όταν θα βγαίνει από το σπίτι ακόμη και τις ημέρες που έχει συννεφιά ή πρόκειται να ταξιδέψει σε περιοχή που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο ή σε περιοχή με χιόνι. Το αντηλιακό το φοράμε μισή ώρα πριν εκτεθούμε στον ήλιο και το ανανεώνουμε κάθε 2 ώρες ή και πιο συχνά αν είμαστε στη θάλασσα ή ιδρώνουμε. Αυτό θα μας προστατέψει αρκετά, αλλά δε θα εξαλείψει την πιθανότητα να υπάρξει μικρή επιδείνωση των βλαβών. Σίγουρα όμως θα είναι πολύ καλύτερα από το να μη χρησιμοποιήσουμε προστασία.Καλό θα είναι να φοράμε και μεγάλο καπέλο για να είναι το πρόσωπό μας στη σκιά.

Πως θα τις αντιμετωπίσουμε:

Ο αποχρωματισμός γίνεται με εξειδικευμένα λευκαντικά προϊόντα μέσω μιας ολοκληρωμένης αγωγής  λεύκανσης που θα μας προτείνει ο δερματολόγος μας. Επιτυγχάνεται ικανοποιητικά χάρη στο συνδυασμό των λευκαντικών παραγόντων και της αντηλιακής προστασίας, καθώς  αντιμετωπίζει τις δερματικές κηλίδες τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο αποκατάστασης του ομοιόμορφου χρωματικού τόνου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ