Ιδέες για τη διακόσμηση γκαρσονιέρας

0
355

Οι γκαρσονιέρες είναι τα σπίτια του ενός δωματίου. Λόγω του μικρού μεγέθους τους, αποτελούν το ιδανικό σπίτι για φοιτητές και εργένηδες. Είτε είναι φοιτητική γκαρσονιέρα είτε όχι, ένα είναι σίγουρο, το μικρό τους μέγεθος είναι το κλειδί στη διακόσμησή τους.

Στο άρθρο του mamafagito.gr θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για μία μοντέρνα διακόσμηση γκαρσονιέρας που θα σου λύσει όλα τα προβλήματα!

1.Δημιουργήστε χώρους μέσα στον χώρο. Φροντίστε να χωρίσετε τον χώρο σας με μια βιβλιοθήκη, μια ντουλάπα ή με διαχωριστικά. Έτσι θα οριοθετηθούν οι χώροι και έτσι δεν θα χρειάζεται να φάτε στο κρεβάτι σας. Σκεφτείτε τρόπους για τα έπιπλα ώστε να μη χρειαστεί να αγοράσετε αρκετά διπλά. Για παράδειγμα αν εργάζεστε από το σπίτι δεν χρειάζεται να αγοράσετε και γραφείο και τραπέζι. Μόνο το τραπέζι αρκεί.

2.Οι κουρτίνες όπου είναι κρεμασμένες χαμηλά μικραίνουν αρκετά τον χώρο. Φροντίστε λοιπόν να τοποθετήσετε αρκετά ψηλά τα κουρτινόξυλα για να αποφύγετε όλο αυτό.Όσο πιο κοντά στο ταβάνι τόσο το καλύτερο. Το βλέμμα ασυναίσθητα εστιάζει προς τα πάνω και έτσι τα παράθυρα φαίνονται μεγαλύτερα.

3.Η εσφαλμένη κλίμακα των επίπλων στο χώρο μπορεί να σπείρει τον όλεθρο μέσα σε έναν τόσο μικρό χώρο κάνοντας τον να φαίνεται μικρότερος από ότι είναι πραγματικά.Επιπλέον, για τον ίδιο ακριβώς λόγο καλό είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός πολλών επίπλων στο χώρο.

4.Μπορείτε να γίνετε τολμηροί σε έναν πάρα πολύ μικρό χώρο. Στη πραγματικότητα, αν πειραματιστείτε με διάφορα χρώματα και σχέδια μπορείτε να ενισχύσετε το δωμάτιο δημιουργώντας βάθος. Το διαμέρισμα σας θα φαίνεται πολύ μεγαλύτερο. Αν πάλι αυτό δεν είναι εφικτό δοκιμάστε κάποια έργα τέχνης τα οποία θα κρεμάσετε στους τοίχους που θα προσθέσουν κύρος στο σπίτι και θα τραβήξουν το βλέμμα.

5.Το κρεβάτι σας θα πρέπει να είναι σε σημείο όπου δεν φαίνεται όταν κάποιος κάθεται στο σαλόνι. Διαχωρίστε τον χώρο με ντουλάπια, ταπετσαρία, απλίκα ή βιβλιοθήκη. Έτσι διαχωρίζετε τον χώρο χωρίς να απομονώνεστε όμως παράλληλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ