Λιγνάδης και Φιλιππίδης είχαν εκδιωχθεί από την σχολή ΊΑΣΜΟΣ

0
288
lignadis_filippidis

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, διορισμένος από το Μαξίμου, Δημήτρης Λιγνάδης, είχε εκδιωχθεί από τη σχολή «Ιάσμο», έπειτα από καταγγελίες μαθητών για συζητήσεις που αφορούσαν «σεξουαλικές αναζητήσεις και εμπειρίες».

Όμως εκτός τον Λιγνάδη και ένας άλλος ηθοποιός είχε εκδιωχθεί από την ίδια σχολή εξαιτίας της συμπεριφοράς του. Ο λόγος για τον Πέτρο Φιλιππίδη τον οποίο σπουδαστές τον είχαν καταγγείλει για ανάγωγες συμπεριφορές και εξαιρετικά απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Πριν από επτά χρόνια όταν οι καταγγελίες από σπουδαστές έφτασαν στη διεύθυνση της δραματικής σχολής εκείνη τον έδιωξε από το δυναμικό της.

«Εσύ, αγοράκι μου, Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα γίνεις ποτέ»
Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε εκδηλώσει κακή και απαξιωτική συμπεριφορά εναντίον πολλών σπουδαστών, που έφταναν σε σημείο να διαμαρτυρηθούν εντονότατα στη διεύθυνση της σχολής, η οποία εν τέλει αποφάσισε να του δείξει την πόρτα της εξόδου.

Μάλιστα, ακούγεται πως σε μια από τις συχνές «εκρήξεις» του γνωστού ηθοποιού, μπροστά σε όλη την τάξη, προσέβαλε έναν μαθητή λέγοντάς του: «Εσύ, αγοράκι μου, Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα γίνεις ποτέ». Αυτή ήταν και η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο σπουδαστής απευθύνθηκε κλαίγοντας στη διεύθυνση της σχολής και εκείνη πήρε την απόφαση να λήξει η συνεργασία τους, αφού ανάλογα παράπονα είχαν διατυπωθεί αρκετές φορές…

Αλλες δραματικές σχολές ίσως επέλεγαν να κρατήσουν έναν καθηγητή-«όνομα» ή… κράχτη στο δυναμικό τους και να «κουκουλώσουν» τις αντιδράσεις. Στον «Ιασμο», όμως, του Σταύρου Αμούτζα-Δελλή θεώρησαν καθήκον τους να στηρίξουν τους σπουδαστές τους, να διασφαλίσουν το κύρος της σχολής και να θέσουν εκτός τόσο τον Π. Φιλιππίδη όσο και τον Δ. Λιγνάδη στη συνέχεια.

Η πρόσφατη ανάρτηση, όμως, της παλαιότερης σπουδάστριας της σχολής Αρτέμιδος Αστεριάδη, που αφορούσε το «τσουνάμι» των καταγγελιών, οδήγησε στο να πέσουν οι προβολείς πάνω της και η ίδια να προβεί στην αποκάλυψη πως όταν φοιτούσε στον «Ιασμο» «ο κύριος Λιγνάδης έφυγε από αυτήν, με απόφαση της διοίκησης». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τον λόγο αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και η παράσταση «Αγγελικές ρήσεις» που ετοίμαζε ο Λιγνάδης με τους σπουδαστές του, για την οποία όλοι τους εργάζονταν για μήνες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ