Μακαρόνια με λευκή σάλτσα light

0
799
carbonara-light

Η αγαπημένη μακαρονάδα των περισσότερων από εμάς, μπορεί να γίνει πιο ελαφριά και να την απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις.

Υλικά

500 γρ μακαρόνια της αρεσκείας σας ή μακαρόνια ολικής χωρίς γλουτένη (διαλέξτε εσείς το νούμερο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
6 φέτες γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
250 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
μοτσαρέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Αφού κρυώσουν καλά για 15 λεπτά, ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τη γαλοπούλα να σοταριστεί.
Ρίχνουμε το σκόρδο και το λιώνουμε μέσα στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι η γαλοπούλα να γίνει αρκετά τραγανή.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε το αυγό μαζί με ελάχιστο νεράκι σε ένα μπολ και το ρίχνουμε σιγά σιγά στα μακαρόνια.
Στο τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τα μακαρόνια καλά.
Για να σερβίρουμε ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τριμμένη μοτσαρέλα.

Το mamafagito.gr σας εύχεται καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ