Μπισκότα λεμονιού

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

200 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

½ κ.γ. αλάτι

2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να αφρατέψει το πρώτο.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Έπειτα, προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλεύρι και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη.
Κατόπιν, τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
Ύστερα, τοποθετούμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα πάχους 6 χιλιοστών.
Αμέσως μετά, κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια με ένα ποτήρι ή ένα τσέρκι διαμέτρου 8 εκατοστών, ενώνουμε τα απομεινάρια που περίσσεψαν και επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία.
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 10-12 λεπτά.
Απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι γάλα!

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,712ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
380ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα