Τυρόπιτα κανταΐφι

Μια υπέροχη συνταγή από το mamafagito.gr αν έχετε βαρεθεί την κλασική τυρόπιτα με το φύλλο.

Υλικά

500 γρ. κανταΐφι ξεπαγωμένο
125 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση
1 ½ φλ. ανθότυρο ανάλατο θρυμματισμένο
1 ½ φλ. φέτα θρυμματισμένη
2 φλ. τυρί τσένταρ, χοντροτριμμένο
2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ γιαούρτι
¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα
4 αβγά
3 φλ. γάλα
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ξάνετε το κανταΐφι με τα χέρια σας να ανοίξουν οι κλωστές του. Το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνετε με το μισό λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας να κατανεμηθεί καλά. Χρησιμοποιήστε λίγο από το βούτυρο για να αλείψετε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστ. 25 χ 35 εκ.. Απλώστε μέσα το μισό κανταΐφι. Με το πινέλο ζαχαροπλαστικής ραντίζετε το κανταΐφι με τη μισή ποσότητα βουτύρου που σας έχει απομείνει. Ανακατεύετε τα τυριά μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτετε το γιαούρτι, τη σόδα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Βάζετε το μίγμα πάνω στο κανταΐφι. Ο καλύτερος τρόπος να το κατανέμετε είναι σκορπώντας το με τα χέρια σας. Καλύψτε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Το ραντίζετε με το πινέλο ζαχαροπλαστικής με τον υπόλοιπο βούτυρο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κανταΐφι σε τετράγωνα κομμάτια, ώς κάτω. Εγώ το κόβω σε 8 αλλά μπορείτε να το κόψετε σε περισσότερα ή λιγότερα. Σε ένα μπολ κτυπήστε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Περιχύνετε το κανταΐφι με το μίγμα. Σε αυτό το στάδιο, το αφήνετε να τραβηξει 2-24 ώρες πριν το ψήσετε. Το διατηρείτε στο ψυγείο καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Μεταφέρετε το κανταΐφι στο φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να γίνει χρυσαφένιο.

Καλή επιτυχία!

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,060ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
371ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα

Εύκολα μελομακάρονα μπύρας

Τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα για να μοσχομυρίσει το σπίτι μας Χριστούγεννα. Υλικά 1 φλ. λάδι 1 φλ. μπύρα 1 φλ. ζάχαρη 1 κ.γλ. σόδα 1 πρέζα αλάτι 1 κ.σ. κανελογαρίφαλα ξύσμα από...

Η μυρωδιά των Χριστουγέννων σε ένα βάζο!

Τι πιο ωραίο δώρο από τις μυρωδιές των Χριστουγέννων. Και όμως. Μπορείτε να κλείσετε όλη την μαγεία των Χριστουγέννων σε ένα βάζο με αυτή...

Αρωματικοί κουραμπιέδες

Οι κουραμπιέδες είναι το παραδοσιακό γλυκό που δεν λείπει από κανένα σπίτι τα Χριστούγεννα. Συνταγές για κουραμπιέδες υπάρχουν πάρα πολλές αλλά αυτοί οι αφράτοι και μυρωδάτοι...

Ρυτίδες ματιών: 3 βήματα για την αντιμετώπισή τους

Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις από το χαμόγελο ή το συνοφρύωμα και γενικότερα κάθε έκφραση που κάνει το πρόσωπό μας, προκαλεί συσπάσεις γύρω από το μάτι....

To τεστ του θυμού

Οι καλές σχέσεις με τους άλλους προϋποθέτουν και τον έλεγχο των συναισθημάτων μας, ιδιαίτερα του θυμού μας. Εσύ θυμώνεις εύκολα; Μήπως εκνευρίζεσαι πολύ συχνά, διαταράσσοντας...