Τυρόπιτα κανταΐφι

Μια υπέροχη συνταγή από το mamafagito.gr αν έχετε βαρεθεί την κλασική τυρόπιτα με το φύλλο.

Υλικά

500 γρ. κανταΐφι ξεπαγωμένο
125 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση
1 ½ φλ. ανθότυρο ανάλατο θρυμματισμένο
1 ½ φλ. φέτα θρυμματισμένη
2 φλ. τυρί τσένταρ, χοντροτριμμένο
2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ γιαούρτι
¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα
4 αβγά
3 φλ. γάλα
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ξάνετε το κανταΐφι με τα χέρια σας να ανοίξουν οι κλωστές του. Το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνετε με το μισό λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας να κατανεμηθεί καλά. Χρησιμοποιήστε λίγο από το βούτυρο για να αλείψετε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστ. 25 χ 35 εκ.. Απλώστε μέσα το μισό κανταΐφι. Με το πινέλο ζαχαροπλαστικής ραντίζετε το κανταΐφι με τη μισή ποσότητα βουτύρου που σας έχει απομείνει. Ανακατεύετε τα τυριά μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτετε το γιαούρτι, τη σόδα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Βάζετε το μίγμα πάνω στο κανταΐφι. Ο καλύτερος τρόπος να το κατανέμετε είναι σκορπώντας το με τα χέρια σας. Καλύψτε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Το ραντίζετε με το πινέλο ζαχαροπλαστικής με τον υπόλοιπο βούτυρο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κανταΐφι σε τετράγωνα κομμάτια, ώς κάτω. Εγώ το κόβω σε 8 αλλά μπορείτε να το κόψετε σε περισσότερα ή λιγότερα. Σε ένα μπολ κτυπήστε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Περιχύνετε το κανταΐφι με το μίγμα. Σε αυτό το στάδιο, το αφήνετε να τραβηξει 2-24 ώρες πριν το ψήσετε. Το διατηρείτε στο ψυγείο καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Μεταφέρετε το κανταΐφι στο φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να γίνει χρυσαφένιο.

Καλή επιτυχία!

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,625ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
373ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα