Μπουγάτσα της στιγμής με λίγα υλικά

Μια συνταγή για μια πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη και πολύ νόστιμη μπουγάτσα με λίγα υλικά. Απολαύστε τη μπουγάτσα  ζεστή μόλις τη βγάλετε από το φούρνο πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

bougatsa

Υλικά
•4 φύλλα κρούστας
•4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
•3 αυγά
•1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•1 ποτήρι γάλα
•1 βανίλια
•ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
Απλώνουμε τα 3 φύλλα στον πάγκο, αλείφουμε το καθένα με 1 κ.σ. βούτυρο, το πατσαβουριάζουμε και γεμίζουμε τον πάτο ενός μικρού ταψιού και βάζουμε το ταψί με τα φύλλα στο φούρνο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη βανίλια και βράζουμε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε  τη φωτιά προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί τουλάχιστον για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα, σκεπάζουμε με το 1 φύλλο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να στεροποιηθεί, να ροδίσει και να φουσκώσει.
Βγάζουμε από το φούρνο και τη πασπαλίζουμε με ένα μικρό σουρωτήρι με άχνη και κανέλα και την απολαμβάνουμε ζεστή αμέσως μόλις βγεί από το φούρνο. Κρύα χάνει τη χάρη της.

sintayes.gr

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
384ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα