Οθόνες και παιδί

Αναμφίβολα ζούμε στη εποχή της οθόνης.Ποιος είναι όμως ο ιδανικός χρόνος θέασης τηλεόρασης για τα παιδιά;Πως μπορούν να το χειριστούν οι γονείς;

Το mamafagito.gr σας ενημερώνει.

Έρευνες δείχνουν ότι τα ¾ των παιδιών ηλικίας κάτω των 2 ετών, εκτίθενται σε πάσης φύσης οθόνες: Το μέσο παιδί βλέπει καθημερινά 1,5 ώρα απευθείας τηλεόραση και εκτίθεται σε 5,5 ώρες ήχου και ακτινοβολίας από την τηλεόραση, ακόμα κι αν δεν την κοιτάζει άμεσα. Δεδομένου ότι ένα τόσο μικρό παιδί είναι ξύπνιο γύρω στις 9-10 ώρες κάθε μέρα, αυτό σημαίνει ότι τις μισές περίπου από αυτές τις ώρες, αποσπάται με κάποιον τρόπο από την τηλεόραση.

Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί που εμπιστεύεται το mamafagito.gr είναι ότι δεν υπάρχει ιδανικός χρόνος θέασης τηλεόρασης. Το «όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο» είναι βέβαια ένας καλός κανόνας, όπως είναι και το να βρίσκονται οι γονείς των παιδιών δίπλα τους, όταν εκείνα παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα, προκειμένου να ελέγχουν τι δείχνει και να τους το εξηγούν, π.χ. αν το παιδί δει μια βίαιη σκηνή, ο γονιός θα πρέπει να εξηγήσει πού βρίσκεται το λάθος και πώς αλλιώς θα μπορούσαν να είχαν αντιδράσει οι ήρωες. Εξάλλου, μέχρι κάποια ηλικία, ο γονιός είναι εκείνος που θα πρέπει να καθορίζει ποια παιδικά προγράμματα είναι κατάλληλα για το παιδί του και ποια όχι.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,712ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
380ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα