Πολύχρωμη φακοσαλάτα

0
458

Γνωρίζουμε ότι ο σίδηρος που περιέχεται στα φυτικά τρόφιμα αφομοιώνεται σε μικρότερο ποσοστό από τον οργανισμό. Ωστόσο υπάρχουν τακτικές και γευστικοί συνδυασμοί που αυξάνουν την απορρόφηση του σιδήρου από το σώμα . Η παρακάτω συνταγή του mamafagito.gr για φακοσαλάτα  είναι μία ιδανική επιλογή, που συνδυάζει σίδηρο με βιταμίνη C για απορρόφηση που προσομοιάζει αυτή του κρέατος!

Η συγκεκριμένη σαλάτα του mamafagito.gr αποτελεί ένα πλήρες γεύμα, που μπορεί να καταναλωθεί ως κυρίως, ακόμη και αν ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους. Παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών:

• ο συνδυασμός της φακής με τους ηλιόσπορους ΒΙΟΚΑΡΠ και το τυρί μας δίνει ένα πλήρες γεύμα σε πρωτεΐνες.

• οι ηλιόσποροι ΒΙΟΚΑΡΠ σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο αποτελούν πολύ καλές πηγές μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

• Ο σίδηρος που περιέχεται στη συνταγή καλύπτει περίπου το 50% των ημερήσιων αναγκών σας, ενώ συνδυάζεται και με μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, τη βιταμίνη που βοηθάει το σίδηρο να απορροφηθεί. Ξέρετε ότι μία χρωματιστή πιπεριά μπορεί να έχει και 3 φορές περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με ένα πορτοκάλι;

• Τέλος, το πιάτο είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και ιδίως σε φυλλικό οξύ. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι γνωστό ότι εμπλέκονται σε πολλές διεργασίες του μεταβολισμού των υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών, καθώς και ότι είναι σημαντικές για την υγεία του νευρικού μας συστήματος.

Υλικά

1 φλ. φακές
4 φλ. νερό
3 φύλλα δάφνης
1/2 φλ. ψίχα ηλιόσπορου ΒΙΟΚΑΡΠ
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. ψιλοκομμένες πιπεριές διαφόρων χρωμάτων
1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
φρέσκος μαϊντανός
μισό αγγούρι
1 φλ. ντοματίνια
μια χούφτα ελιές καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
τυρί φέτα

Για τη σάλτσα: 2 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, 1 κ.σ. μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε τις φακές, το νερό, τη δάφνη και τα σκόρδα, ζεσταίνουμε και περιμένουμε μέχρι την πρώτη βράση. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και περιμένουμε για 40 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να δούμε πως οι φακές μαλακώνουν.

Μόλις βράσουν τις ξεπλένουμε σε σουρωτήρι με αρκετό δροσερό νερό. Πετάμε τα φύλλα της δάφνης, βγάζουμε τις σκελίδες σκόρδου, τις λιώνουμε και τις ξαναρίχνουμε στις φακές. Όσο οι φακές βράζουν έχουμε ψιλοκόψει λαχανικά, ελιές και μαϊντανό. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι σε ένα μπολ ώσπου να ενωθούν.

Αδειάζουμε τις φακές σε μια σαλατιέρα, από πάνω ρίχνουμε τα λαχανικά και τέλος τη σάλτσα και την ψίχα ηλιόσπορου ΒΙΟΚΑΡΠ. Ανακατεύουμε για να πάρουν όλα γεύση και οι φακές να σκορπίσουν ανάμεσα στα λαχανικά. Φέτα βάζουμε στο τέλος, για να μη διαλυθεί.

Το mamafagito.gr και η ΒΙΟΚΑΡΠ σας εύχονται καλή όρεξη!

Ευχαριστούμε τη ΒΙΟΚΑΡΠ που βρίσκεται πάντα δίπλα σε κάθε συνταγή μας και την απογειώνει με τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της.

iliosporos biokarp karta

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ