Πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος αποχωρισμού του παιδιού όταν ανοίξουν τα σχολεία

0
129

Ηρθε η ωρα να ανοίξουν τα σχολεία και το παιδί σας είτε θα πάει για πρώτη φορά στον παιδικό είτε θα πάει στο νηπιαγωγείο ή την πρώτη τάξη του δημοτικού. Και επειδή πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο, η ώρα του αποχωρισμού δεδομένα θα είναι άβολη και δύσκολη.
Είτε είναι η πρώτη φορά που το παιδί θα σας αποχωριστεί είτε όχι, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθείτε αντιμέτωπες με τη δύσκολη ώρα του αποχωρισμού. Γι’ αυτό δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να την διαχειριστείτε.
Μην το αφήνετε τελευταία στιγμή που θα ανοίξουν τα σχολεία. Δώστε του την ευκαιρία
να μείνει για λίγο μακριά σας, ώστε να αρχίσει σταδιακά να μαθαίνει ότι μπορεί να περάσει μια χαρά και μακριά σας.
Ενημερώστε το έγκαιρα ότι ανοίγουν τα σχολεία. Εξηγείστε του περί τίνος πρόκειται, βάλτε το στο όλο κλίμα. Πηγαίνετε και μια βόλτα έξω από το κτίριο που στεγάζει το σχολείο για να έχει και μία εικόνα.
Διαβεβαιώστε το ότι θα περάσει καλά, θα αποκτήσει νέους φίλους ή θα συναντήσει τους συμμαθητές του. Εξηγήστε του πως δεν το εγκαταλείπετε.
Ακόμα κι αν στην πράξη φανεί δύσκολο και για εσάς ότι θα αποχωριστείτε το μικρό σας, φροντίστε να ελέγξετε το συναισθηματισμό σας και να μην τον εκδηλώσετε μπροστά στο παιδί.
Να έχετε κατά νου ότι ενδέχεται να βάλει τα κλάματα. Μην μπείτε στον πειρασμό να το ηρεμήσετε πριν φύγετε, γιατί θα πάρει το μήνυμα ότι με το κλάμα μπορεί να ματαιώσει τον αποχωρισμό σας. Κάντε το μια αγκαλιά, δώστε του ένα φιλάκι και απομακρυνθείτε ήρεμα.
Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο ότι το άγχος αποχωρισμού του παιδιού δεν αντιμετωπίζεται άμεσα επιτυχώς. Θα χρειαστεί να δείξετε υπομονή, επιμονή και θέληση.

Πηγή:https://fanaripress.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here