Τεστ των έξι σπιτιών: Τι αποκαλύπτουν για σας;

0
402

‘Ωρα για διασκέδαση!

Τεστ των έξι σπιτιών: Τι αποκαλύπτουν για σας;

Όλοι έχουν ένα σπίτι στο μυαλό τους που αποτελεί το σπίτι των ονείρων τους με ένα ξεχωριστό σχέδιο ή λεπτομέρειες που το καθιστούν το πιο οικείο μέρος που μπορεί κανείς να φανταστεί.
Η μορφή του σπιτιού που φαντάζεστε όπως και οι βασικές του λεπτομέρειες (οι πόρτες, τα παράθυρα, ο σκελετός κατασκευής, το μέγεθος) όχι μόνο υποδεικνύουν ορισμένες από τις μελλοντικές σας προσδοκίες αλλά παράλληλα αντικατοπτρίζουν σημαντικές πτυχές της ζωής και της προσωπικότητάς σας.
Σύμφωνα με διάφορους ψυχολόγους και άλλους ειδικούς, το είδος του σπιτιού που επιθυμεί κάποιος συνδέεται άμεσα με τα συμφέροντα της οικογένειάς του, τα συναισθήματά του όπως επίσης και με τον τρόπο που σκέφτεται.
Για να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα για την προσωπικότητά σας, την οποία υποδεικνύει το σπίτι των ονείρων σας, προσπαθήστε να επιλέξετε ένα από τα έξι σπίτια της εικόνας και στο παρακάτω άρθρο θα ανακαλύψετε τι σημαίνει το κάθε σπίτι.

 

1ο σπίτι
Οι άνθρωποι που επιλέγουν αυτό το σπίτι είναι συνήθως ευγενικοί, ενθουσιώδεις, αστείοι και περιπετειώδεις.
Αυτοί οι άνθρωποι πάντα προσπαθούν να αποδράσουν από την κοινότυπη ρουτίνα της ζωής και συνήθως λατρεύουν τα ταξίδια, τα αθλήματα ή κάθε άλλη δραστηριότητα που μπορεί να τους ευχαριστεί.
Μπορεί να είναι λίγο παρορμητικοί, σε σημείο που να μην μπορείς να τους πεις “όχι” και μερικές φορές αυτό οδηγεί σε ανεύθυνη συμπεριφορά.
Προγραμματίζουν μεγάλες περιπέτειες και περνάνε καλά αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην αφήνουν τη διασκέδαση να επηρεάζει την καθημερινή τους πραγματικότητα. Οι άνθρωποι που επιλέγουν αυτό το σπίτι θα πρέπει να μάθουν να μην ζουν μόνο για το μέλλον αλλά να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή της καθημερινής τους ζωής.

2ο σπίτι
Το δεύτερο σπίτι αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι και παθιασμένοι όσον αφορά στις υποχρεώσεις τους. Πάνω από οτιδήποτε άλλο, είναι καλοί και τίμιοι με τους ανθρώπους γύρω τους.
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων είναι η συμπόνοια και ορισμένες φορές θεωρούν ότι τα προβλήματα των άλλων είναι και δικά τους, το οποίο ορισμένες φορές μπορεί να είναι επιβλαβές.
Ανησυχούν για το μέλλον τους και αυτό μπορεί να τους προκαλέσει ορισμένες φορές τεράστιο άγχος. Η καλύτερη συμβουλή για αυτούς τους ανθρώπους είναι να μάθουν να δέχονται τα πράγματα όπως έρχονται και να αντιμετωπίζουν με τον καλύτερό τους εαυτό την κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους.

3ο σπίτι
Αυτό το σπίτι αντιπροσωπεύει ένα είδος ανθρώπου που είναι σίγουρος γι αυτό που είναι, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση και δουλεύει σκληρά και αποτελεσματικά προκειμένου να πετύχει τους στόχους του.
Είναι ανταγωνιστικοί τύποι και τους αρέσει να έχουν τα πάντα υπό τον έλεγχό τους και να επιτυγχάνουν τους στόχους που θέτουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Επομένως, είναι σημαντικό να μάθουν να ελέγχουν τα συναισθήματά τους επειδή δεν θα τους έρχονται πάντα όλα ευνοϊκά και θα πρέπει να μάθουν να αντιμετωπίζουν και την αποτυχία.
Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και προτιμάτε το τρίτο σπίτι, να θυμάστε ότι το να δουλεύετε μέχρι εξαντλήσεως δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Το καλύτερο είναι να δέχεστε τα πράγματα όπως έρθουν, να κάνετε καλή δουλειά και να αποφεύγετε τις στρεσογόνες καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη ζωή σας.
Καλό είναι να μάθετε να οργανώνετε καλύτερα το χρόνο σας, να σέβεστε το πρόγραμμα που φτιάχνετε από μόνοι σας και να θυμάστε να περνάτε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας.

4ο σπίτι
Το τέταρτο σπίτι αντιπροσωπεύει έναν υπομονετικό, τίμιο άνθρωπο που παλεύει για να ζήσει αρμονικά με όσους και όσα βρίσκονται γύρω του. Αυτοί οι άνθρωποι συχνά αποφεύγουν καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν διαμάχες ή αντιπαραθέσεις. Συνήθως, είναι πολύ ήσυχοι άνθρωποι που τους αρέσει να περιβάλλονται από στενούς τους φίλους.
Το να ζει κανείς μια ήρεμη ζωή είναι μια από τις μεγαλύτερες αρετές αλλά θα πρέπει επίσης να μάθουν να αναγνωρίζουν τις εμπειρίες που τους ωθούν προς τα εμπρός. Είναι ανθυγιεινό να προσπαθείτε να αφήνετε δυσάρεστες καταστάσεις να επιλυθούν από μόνες τους καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα.

5ο σπίτι
Οι άνθρωποι που επιλέγουν το πέμπτο σπίτι βλέπουν τον κόσμο μέσα από τα συναισθήματα που πηγάζουν από προσωπικές τους εμπειρίες, γεγονός που τους κάνει πολύ συναισθηματικούς ανά διαστήματα τόσο στις χαρές όσο και στις λύπες, ακόμη και των ανθρώπων που τους περιβάλλουν.
Επειδή είναι πολύ συναισθηματικοί, η κύρια πρόκλησή τους είναι να μάθουν να διαφοροποιούν τις καταστάσεις και τα συναισθήματα που συνδέονται με αυτές και να κατανοήσουν ότι αυτά που αισθάνονται μπορεί να μην οφείλονται σε κάποιον εξωτερικό παράγοντα.
Μια καλή ιδέα είναι να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο διάλογο και να αποφεύγουν να βγάζουν γρήγορα συμπεράσματα.

6ο σπίτι
Αυτό το σπίτι προτιμάται γενικά από ανθρώπους που είναι γενναιόδωροι, αποτελεσματικοί, ταλαντούχοι και οι οποίοι διαπρέπουν σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους και δραστηριότητες.
Η κύρια αδυναμία τους είναι ότι πολύ συχνά δεν έχουν αρκετή υπομονή και μπορεί να απελπιστούν όταν ο υπόλοιπος κόσμος δεν σκέφτεται ή δεν ενεργεί όπως εκείνοι.
Μια πρόκληση για αυτούς τους ανθρώπους είναι να μάθουν να χρησιμοποιούν τα ταλέντα τους στο να βοηθούν τους άλλους και να τελειοποιήσουν την τέχνη της υπομονής και της ανοχής. Με αυτό τον τρόπο, θα βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και θα ζήσουν μια πιο ολοκληρωμένη ζωή.

Εσείς ποιο σπίτι διαλέξατε;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ