Σουφλέ μελιτζάνας

Ένα γευστικό φαγητό, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο με την νοστιμιά του.

Εύκολο σουφλέ μελιτζάνας από το mamafagito.gr

Υλικά
5 μελιτζάνες μεγάλες
20 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
20 φέτες τυρί του τοστ με χαμηλά λιπαρά
500 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Αρχικά, πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες, τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά για να ξεπικρίσουν.

Τις ξεπλένουμε καλά και τις στεγνώνουμε, σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στην συνέχεια, στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και τις αλείφουμε πολύ ελαφρώς με ελαιόλαδο κι απ’ τις 2 πλευρές με πινελάκι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10 λεπτά, από κάθε πλευρά να μαλακώσουν.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες. Από πάνω στρώνουμε τις μισές φέτες γαλοπούλα και πάνω τις μισές φέτες τυριού. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την ίδια σειρά άλλη μία φορά. Έπειτα, τρυπάμε τα υλικά μέχρι τη βάση του πυρέξ, μ’ ένα πιρούνι, ή μαχαίρι, σε αρκετά σημεία και από πάνω περιχύνουμε, σε όλη την επιφάνεια, τη κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε το σουφλέ λίγο να σταθεί, μέχρι να απορροφηθεί όλη η κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα γάλακτος και να ροδίσει ελαφρώς, η επιφάνειά του.

Αν χρειαστεί, προς το τέλος του ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να μην “αρπάξει” το τυρί της επιφάνειας.

Το σουφλέ μελιτζάνας είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη από το mamafagito.gr

 

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,687ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
383ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα