Σπανακόπιτα με άλλο…φύλλο!

0
391

Η σπανακόπιτα συνήθως θέλει πολύ χρόνο για να τη φτιάξει κάποιος. Όχι, όμως αυτή που σας παρουσιάζει εδώ το mamafagito.gr. Mια πολύ γρήγορη και πολύ εύκολη σπανακόπιτα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις κλασσικές με φύλλο. Από νοστιμιά είναι ότι καλύτερο και είναι αρκετά ελαφριά για το στομάχι. Από χρόνο, θέλει λίγο παραπάνω από μισή ώρα από τη στιγμή που θα τη σκεφτείς μέχρι την ώρα που θα την έχεις στο πιάτο και θα την απολαμβάνεις.

Υλικά

3 τορτίγιες

500 γρ σπανάκι

1 κλωνάρι πράσο ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

150 γρ. τυρί φέτα

2 κ.σ. ελαιόλαδο για τις τορτίγιες
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κάνουμε τρυπούλες στις τορτίγιες με ένα πιρουνάκι.Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο με το λάδι και μετά προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και προσθέτουμε τον άνηθο στο τέλος.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη με το χέρι.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και τοποθετούμε μία τορτίγια.
Την αλείφουμε με λάδι και πάνω της βάζουμε την μισή ποσότητα της γέμισης.
Τοποθετούμε από πάνω την δεύτερη τορτίγια,την αλείφουμε με λάδι και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Τοποθετούμε και τελευταία τορτίγια και τη λαδώνουμε και αυτή από πάνω.
Ψήνουμε στους 180oC για 20  λεπτά περίπου μέχρι να δούμε ότι έχει πάρει ωραίο χρώμα.

Μυστικό από το mamafagito.gr

Γίνεται εξίσου νόστιμη αν αντί για τορτίγιες βάλετε αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκι.

Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ