Μυδοπίλαφο

0
522

Υλικά

500 γρ. κατεψυγμένα καθαρισμένα μύδια
1,5 φλ.τσ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι
1 κρεμμύδι 1 καρότο και 1 πιπεριά ψιλοκομμένα
1/3 φλ.τσ . ελαιόλαδο
1/3 φλ.τσ. ούζο
αλάτι
πιπέρι
3 φλ.τσ. νερό
κρόκος Κοζάνης (4-5 στήμονες)
1 κ.σ. μουστάρδα
1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα μύδια τοποθετώντας τη συσκευασία τους σε ένα μπολ με νερό, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι έως ότου γυαλίσει, προσθέτουμε την πιπεριά και το καρότο και σωτάρουμε μαζί για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μύδια και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.

Όταν το φαγητό μείνει χωρίς υγρά, σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να το “πιει” το φαγητό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ακολούθως το ρύζι που το γυρνάμε στο λάδι να γυαλίσει κι αυτό.

Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε τον κρόκο και τη μουστάρδα.

Προσθέτουμε το νερό στην κατσαρόλα μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Όταν το ρύζι “πιει” τα υγρά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον άνηθο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα κάτω από το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε 10 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία από το mamafagito.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ