Αυτό το μοσχαρίσιο συκώτι του mamafagito.gr είναι εξαιρετικά γευστικό και εύκολο να το φτιάξετε! Συνοδέψτε το με πατάτες φούρνου ή ψητά λαχανικά.
Για 4-6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
Μισό φλιτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
Μισό φλιτζάνι τσαγιού κασέρι τριμμένο
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός από ένα λεμόνι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά το συκώτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα τυριά, το λάδι, το λεμόνι και τα μπαχαρικά. Παίρνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και το τυλίγουμε πολύ σφιχτά. Τυλίγουμε ξανά το δέμα σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 2 ώρες.
Συμβουλές για να το μαγειρέψετε καλύτερα
- Για να μειώσετε την έντονη γεύση του συκωτιού τοποθετήστε το συκώτι σε ένα μπολ, καλύψτε με γάλα και τοποθετήστε στο ψυγείο. Αφήστε το να μουλιάσει έως και 2 ώρες.
- Μην το μαγειρέψετε υπερβολικά.
- Για να προσθέσετε περισσότερη γεύση πασπαλίστε το συκώτι με πάπρικα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πιπέρι καγιέν αν το θέλετε καυτερό.
Καλή επιτυχία!
The post Συκώτι μοσχαρίσιο στη λαδόκολλα appeared first on SIDAGI.GR.