Τα SOS για τη σωστή χρήση του στεγνωτηρίου ρούχων

0
327

Το στεγνωτήριο ρούχων είναι μία συσκευή που μας έχει γίνει απαραίτητη, ειδικά τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας και αυξάνεται η υγρασία.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να ρωτήσουμε τους ειδικούς, ποια είναι τα μυστικά για την ορθή λειτουργία του στεγνωτηρίου ρούχων. Τι κάνουμε λάθος και τα ρούχα δεν βγαίνουν, όπως θα θέλαμε; Xρειάζεται το στεγνωτήριο κάποιου είδους συντήρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να λειτουργήσει σωστά;

Όλες οι απαντήσεις από το mamafagito.gr

1. Γρήγορο στέγνωμα
Υπάρχει τρόπος για να στεγνώσουν πιο γρήγορα τα ρούχα! Μαζί με όλα τα βρεγμένα ρίξτε στο στεγνωτήριο και μια στεγνή πετσέτα. Η τοποθέτηση μιας στεγνής πετσέτας μαζί με τα βρεγμένα ρούχα θα βοηθήσει στην απορρόφηση ενός σημαντικού μέρους της υγρασίας.

2. Καθαρισμός φίλτρου
Ο καθαρισμός του φίλτρου από τα χνούδια και τις βρωμιές είναι απαραίτητη προυπόθεση για την καλή λειτουργία του στεγνωτηρίου ρούχων. Μην ξεχνάτε, λοπόν, μετά από κάθε χρήση να καθαρίζετε το φίλτρο. Διαφορετικά, δεν θα αυξηθεί μόνο ο χρόνος στεγνώματος των ρούχων αλλά και η κατανάλωση ενέργειας.

3. Aξιοποίηση διαθέσιμου χώρου
Το σημαντικότερο πλεονέκτημα που μπορεί να σου προσφέρει το στεγνωτήριο ρούχων είναι η εξοικονόμηση χρόνου. Αυτό φυσικά πρέπει να αντισταθμηστεί και με τα χρήματα. Αν δεν θέλετε να δείτε το λογαριασμό της ΔΕΗ να φουσκώνει, φροντίστε να το βάζετε σε λειτουργία μόνο όταν έχει γεμίσει. Προσοχή! Μην οδηγηθείτε στο αντίθετο άκρο γιατί και το παραγέμισμα του στεγνωτηρίου θα έχει αρνητικά αποτελέσματα.

4. Επιλογή προγράμματος
Το κλειδί για τη σωστή λειτουργία του στεγνωτηρίου είναι η επιλογή του κατάλληλου προγράμματος ανάλογα με το ύφασμα. Διαφορετικά υφάσματα έχουν και διαφορετικές ανάγκες στεγνώματος και περιποίησης. Αποφύγετε, λοιπόν, την τοποθέτηση διαφορετικών ειδών και υφασμάτων στην ίδια χρήση. Για παράδειγμα, τα jeans πρέπει να στεγνώνουν σε υψηλή θερμοκρασία ενώ τα εσώρουχα σε πολύ χαμηλότερη.

5. Τίναγμα των ρούχων
Μόλις βγάλετε τα ρούχα από το πλυντήριο και πριν τα βάλετε στο στεγνωτήριο, προσπαθήστε να τα τινάξετε και να τα τεντώσετε. Το τίναγμα των ρούχων πριν την τοποθέτηση τους στο στεγνωτήριο, θα εξαφανίσει τα τσαλακώματα και θα μειώσει το χρόνο του στεγνώματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ