Ένας από τους πιο νόστιμους ελληνικούς μεζέδες από το mamafagito.gr
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γρ. μικρές γαρίδες αποφλοιωμένες
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
250 γρ. χυμός ντομάτας
100 γρ. φέτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
Εκτέλεση
Zεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι. Προσθέτουμε γλυκιά πάπρικα. Όταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τις αποφλοιωμένες γαρίδες. Επιλέγουμε φρέσκιες ή κατεψυγμένες που τις έχουμε αποψύξει. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αφήνουμε τις γαρίδες να σοταριστούν για ελάχιστα λεπτά.
Στη συνέχεια, θα προσθέσουμε το χυμό ντομάτας. Όταν συμπυκνωθεί η ντομάτα, προσθέτουμε φέτα. Ανακατεύουμε χωρίς να λιώσουμε τη φέτα. Τέλος, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά λίγο πριν σερβίρουμε το σαγανάκι.
Το mamafagito.gr σας εύχεται καλή επιτυχία!