Ενδείξεις εγκυμοσύνης

0
203

Πότε αρχίζουν τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και ποια είναι αυτά;
Το mamafagito.gr σου έχει όλες τις απαντήσεις.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να ερμηνεύσετε τα σήματα που σας στέλνει το σώμα σας. Οπότε όταν υποψιάζεστε ότι είστε έγκυος, λογικό είναι να ανυπομονείτε να το επιβεβαιώσετε.
Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να μάθετε αν είστε έγκυος είναι να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης που μπορείτε να το αγοράσετε από το φαρμακείο. Τα πιο εξελιγμένα τεστ εγκυμοσύνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν την πρώτη μέρα καθυστέρησης της περιόδου και είναι πάνω από 95% ακριβή. Αν ανακαλύψετε ότι είστε έγκυος, είναι σημαντικό να κλείσετε ένα ραντεβού με το γυναικολόγο σας για τον πρώτο σας προγεννητικό έλεγχο.

Πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης:
*καθυστέρηση περιόδου
*συχνή διούρηση
*ευαίσθητα, μουδιασμένα, πρησμένα στήθη
*πρωινές ζαλάδες, μία αίσθηση ναυτίας που μπορεί να υπάρχει
καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας
*αλλαγές στο χρώμα του δέρματός σας: σκουραίνει η άλως (η περιοχή γύρω από τη θηλή), σκουραίνει το χρώμα των φλεβών στο στήθος, εμφανίζεται μία σκούρα γραμμή από τον αφαλό μέχρι το εφηβαίο
*λαχτάρα για φαγητό
*διαρκής αίσθηση κούρασης και υπνηλίας

Αν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας το συντομότερο δυνατόν. Στην εξέταση που θα σας κάνει, θα δει και άλλα σημάδια που μπορούν να επιβεβαιώσουν μία εγκυμοσύνη.Αν είστε έγκυος, ο γυναικολόγος σας θα ορίσει μία σειρά από προγεννητικά ραντεβού, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή εγκυμοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here