Γεμιστά ψωμάκια της Λένας

Άλλη μία φανταστική συνταγή από τη χρυσοχέρα φίλη του mamafagito.gr , Λένα

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φακελάκια ξερή μαγιά

1,5 κ.γλυκού ζάχαρη

2 κ.γλυκού αλάτι

3 κ.σούπας μαργαρίνη

λίγο ελαιόλαδο

Χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μας και σιγά σιγά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης δεν χρειάζεται άλλο νερό. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5-10 λεπτά σκεπάζουμε τη λεκάνη με διάφανη μεμβράνη και μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη κόβουμε λίγο από το ζυμάρι μας το ανοίγουμε στο χέρι και βάζουμε μέσα ότι γέμιση θέλουμε. Γλυκιά η αλμυρή. Κλείνουμε σαν πουγκί και πλάθουμε πάλι ελαφρά σε σχήμα μπάλας. Τα βάζουμε σε ένα ταψί αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για λίγο στην άκρη μέχρι να ετοιμαστεί ο φούρνος. Βγαίνουν 20 τμχ. Τα συγκεκριμένα είναι αλμυρά δύο ειδών. Ζαμπόν τυρί κέτσαπ ,ψητό κοτόπουλο με τυρί κρέμα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Καλή επιτυχία!!!!

Ευχαριστούμε τη Λένα για την υπέροχη συνταγή!

psomakia gemista

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΓεμιστές τηγανίτες

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,712ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
380ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα