Γεμιστές τηγανίτες

Πεντανόστιμες τηγανίτες από το mamafagito.gr. Πρωταγωνιστές σε αυτή τη συνταγή είναι η σπιτική μαρμελάδα μήλο και το 100% φυσικό φιστικοβούτυρο της επιχείρησης ΜΠΑΡΔΑ.

Υλικά

80 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 γεμάτες κ.σ. φιστικοβούτυρο ΜΠΑΡΔΑΣ
2 αυγά
80 gr γάλα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
σπιτική μαρμελάδα μήλο (συνταγή εδώ)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά. Προσθέτουμε στα αυγά το φιστικοβούτυρο ΜΠΑΡΔΑΣ και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε με το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα (δεν θα είναι ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ αραιό. Θα πρέπει να τρέχει αργά από το κουτάλι). Στο ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι μεταφέρουμε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα. Εν συνεχεία βάζουμε από πάνω 1-2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα και σκεπάζουμε με άλλες 1-2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα. Όταν εμφανίσει τρυπούλες και ξεκολλάει είναι έτοιμη να τη γυρίσουμε. Γυρνάμε προσεκτικά και ψήνουμε και από την άλλη. Όταν ξεκολλάει από το τηγάνι είναι έτοιμη. Την αφαιρούμε και συνεχίζουμε με τις επόμενες.

Tip: Καθώς φτιάχνετε τις τηγανίτες φροντίστε να καλύψετε πλήρως τη μαρμελάδα με τη ζύμη. Σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανό να κολλήσουν στο τηγάνι ή και να σπάσουν καθώς τις γυρίζετε.

Το mamafagito.gr και η επιχείρηση ΜΠΑΡΔΑΣ σας εύχονται καλή επιτυχία!

bardas klasiko karta bardas

 

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά ψωμάκια της Λένας
Επόμενο άρθροΧοιρινό με λάχανο

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
384ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα