Γιουβέτσι κοτόπουλο

Το γιουβέτσι είναι ένα φαγητό νόστιμο, οικείο, γεμάτο θαλπωρή και συναίσθημα.

Σήμερα το mamafagito.gr μαγειρεύει γιουβέτσι με κοτόπουλο για τρεις λόγους: Ο ένας είναι ότι καταφέρνει να είναι πολύ κομψό και ελαφρύ, παραμένοντας ένα πληθωρικό παραδοσιακό φαγητό. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι γίνεται πολύ γρήγορα και ο τρίτος ότι αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά.

Υλικά

500 γρ. μπούτι κοτόπουλου

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ κιλό κριθαράκι μέτριο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

400 γρ. ντομάτα κονκασέ (κονσέρβας)

¼ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

¼ κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη

2 φύλλα δάφνης

5-6 κ.σ. ελαιόλαδο

1-1,5 lt ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση

Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, το λαδώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε καλά και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μίας χρήσης.
Έπειτα, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα σε δόσεις ώστε να του δώσουμε πολύ καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, γυρνώντας το με μία τσιμπίδα, χωρίς όμως να το ανακατεύουμε συνέχεια, γιατί θα αρχίσει να βράζει αντί να παίρνει χρώμα.
Όταν πάρει καλό χρώμα το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με δύο-τρεις κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο, ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για δύο λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά και αδειάζουμε μέσα το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα, τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό και τη δάφνη.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά
Όταν μαγειρευτεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό.

 

Προηγούμενο άρθροΒασική συνταγή κέικ
Επόμενο άρθροΓεμιστά ψωμάκια της Λένας

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,073ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
373ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα

Μπάρες με γεύση πίτσα

Θα φτιάξουμε μπάρες αλλά θα είναι αλμυρές! Σήμερα το mamafagito.gr μοιράζεται μαζί σας τη συνταγή για το καλύτερο αλμυρό σνακ που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Υλικά 1 μικρή...

Μαλλιά: Βαφή στην καραντίνα και κόλπα για καμουφλάζ ρίζας

Ενώ βρισκόμαστε σε καραντίνα, μας απασχολεί η ρίζα των μαλλιών μας και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Περνάμε δύσκολες μέρες… και όταν βλέπεις τον εαυτό...

Τι μαθαίνει το «όχι» στο παιδί και πότε πρέπει να το λέμε

Κανένας γονιός δεν θέλει να βλέπει το μικρό του λυπημένο, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα αρκετές φορές να καταλήγουμε να του κάνουμε το...

Ψωμί με μυρωδικά χωρίς αναμονή

Πεντανόστιμο ψωμάκι με μυρωδικά χωρίς αναμονή! Τι θα λέγατε να ετοιμάζατε για την οικογένεια ή τους φίλους σας το δικό σας ψωμί; Το mamafagito.gr μοιράζεται μαζί...

Ηπειρώτικη κοσμιρή

Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο. Ένας χυλός που ψήνεται και δημιουργεί πανδαισία γεύσεων και νοστιμιάς. Με τα αρώματα των τυριών που λιώνουν...