Γιουβέτσι κοτόπουλο

0
372

Το γιουβέτσι είναι ένα φαγητό νόστιμο, οικείο, γεμάτο θαλπωρή και συναίσθημα.

Σήμερα το mamafagito.gr μαγειρεύει γιουβέτσι με κοτόπουλο για τρεις λόγους: Ο ένας είναι ότι καταφέρνει να είναι πολύ κομψό και ελαφρύ, παραμένοντας ένα πληθωρικό παραδοσιακό φαγητό. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι γίνεται πολύ γρήγορα και ο τρίτος ότι αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά.

Υλικά

500 γρ. μπούτι κοτόπουλου

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ κιλό κριθαράκι μέτριο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

400 γρ. ντομάτα κονκασέ (κονσέρβας)

¼ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

¼ κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη

2 φύλλα δάφνης

5-6 κ.σ. ελαιόλαδο

1-1,5 lt ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση

Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, το λαδώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε καλά και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μίας χρήσης.
Έπειτα, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα σε δόσεις ώστε να του δώσουμε πολύ καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, γυρνώντας το με μία τσιμπίδα, χωρίς όμως να το ανακατεύουμε συνέχεια, γιατί θα αρχίσει να βράζει αντί να παίρνει χρώμα.
Όταν πάρει καλό χρώμα το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με δύο-τρεις κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο, ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για δύο λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά και αδειάζουμε μέσα το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα, τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό και τη δάφνη.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά
Όταν μαγειρευτεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ