Κανελόνια με σπανάκι και ανθότυρο

0
373

Μια συνταγή του mamafagito.gr με ξεχωριστή γεύση!

Υλικά
400 γρ. ανθότυρο
10 κανελόνια
500 γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. βούτυρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε, καθαρίζουμε και ζεματάμε το σπανάκι. Το στύβουμε και το χοντροκόβουμε. Στην συνέχεια, ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και το ανθότυρο, κομματιασμένο.Έπειτα, χτυπάμε το ένα αυγό με αλατοπίπερο και το προσθέτουμε στο μείγμα με το σπανάκι και το ανθότυρο. Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τα κανελόνια και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τέλος, χτυπάμε το δεύτερο αυγό με την κρέμα γάλακτος  και περιχύνουμε τα κανελόνια.

Καλή όρεξη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ