Το παραδοσιακό αυγολέμονο και τα μυστικά του

Δεν θέλει κόπο…Θέλει τρόπο!

Το mamafagito.gr σας αποκαλύπτει τα μυστικά για να εντυπωσιάζετε πάντα συγγενείς και φίλους με το αυγολέμονό σας! Μάθετε όσα πρέπει να κάνετε και θα ξετρελαθείτε με την γεύση που θα δώσει στη σούπα σας, στα γεμιστά κολοκυθάκια, ακόμα και στους λαχαντολμάδες σας.

Υλικά

•     3  αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
•     2 λεμόνια, (το χυμό τους)
•     1 κούπα ζωμό απ᾿ το φαγητό που φτιάχνουμε
•     κορν φλάουρ προαιρετικά

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, για να πέσει η θερμοκρασία του φαγητού και περιμένουμε για τουλάχιστον 5-10′
Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά στην αρχή, για να σπάσουν καλά και ιδιαίτερα τα ασπράδια που θέλουν έντονο χτύπημα. Έπειτα, προσθέτουμε το  λεμόνι. Προσθέτουμε το κόρν φλάουρ, ανακατεύουμε, και με ροή κλωστής, ενσωματώνουμε το αυγολέμονο με την προσθήκη αρκετού σε ποσότητα, ζεστού ζωμού.
Προσθέτουμε το αραιωμένο αυγολέμονο λίγο λίγο, με ροή κλωστής στο φαγητό, ανακατεύοντας, πάντα, τη σούπα ή τη σάλτσα σε κρέας ώστε να πήζει ομοιόμορφα. Αν φτιάχνουμε λαχανοντολμάδες ή κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά, δεν ανακατεύουμε αλλά κουνάμε την κατσαρόλα (για να μη διαλυθούν).
Αφού σιγουρευτούμε ότι ενσωματώσαμε σωστά το αυγολέμονο, αφήνουμε το φαγητό σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ώστε να πήξει ακόμα περισσότερο.
Το κόρν φλάουρ δεν είναι απαραίτητο, ειδικά αν αυτό πρόκειται να μπει σε μια παχιά σάλτσα. Βοηθάει, όμως, να χυλώσει ένα ζουμερό φαγητό όπως οι σούπες.

Σημαντική σημείωση από το mamafagito.gr: Όταν λέμε ότι κόβει το αυγολέμονο, εννοούμε ότι, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του φαγητού που προστίθεται ανακατεύοντάς το, ψήνεται το αυγό και, πιο συγκεκριμένα, ψήνεται το ασπράδι. Αυτό πρέπει να αποφεύγεται, γιατί μικρά – μικρά άσπρα κομμάτια ψημένου αυγού χαλούν την όψη και τη γεύση μιας σάλτσας ή ενός φαγητού.

 

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
384ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα