Βάζουμε τάξη στην κουζίνα

Τι πρέπει να πετάξετε άμεσα για να κάνετε το χώρο της κουζίνας σας πιο λειτουργικό.

Θέλετε η κουζίνα σας να είναι πιο καθαρή, πιο άνετη και πιο τακτοποιημένη; Ξεκινήσετε αμέσως να ξεφορτώνεστε εκείνα τα πράγματα που γεμίζουν τα ντουλάπια σας και ποτέ δεν χρησιμοποιείτε, όπως:

1. Καθαριστικά προϊόντα και εργαλεία που έχετε να χρησιμοποιήσετε χρόνια
Ανοίξτε το ντουλάπι κάτω απ’ το νεροχύτη και πετάξτε ό,τι δεν έχετε χρησιμοποιήσει για πάνω από ένα χρόνο.

2. Πράγματα πάνω στους πάγκους που δεν ανήκουν στην κουζίνα
Πχ φορτιστές, λογαριασμούς, αποδείξεις κλπ. Τοποθετήστε τα σε άλλα μέρη του σπιτιού, για τα οποία προορίζονται.

3. Χαλασμένα τάπερ ή χωρίς καπάκια
Τα παλιά πλαστικά τάπερ που έχετε χρησιμοποιήσει ξανά και ξανά και έχουν πια αλλοιωθεί, απλώς πετάξτε τα στην ανακύκλωση. Μπορεί να γίνουν και επικίνδυνα. Όπως και τα φθηνά τάπερ των οποίων έχετε χάσει τα καπάκια και που δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσετε για πρακτικούς λόγους.

4. Ραγισμένα πιάτα, ποτήρια και υπερβολικά φθαρμένα σκεύη
Μπορεί να κρατάτε κάποια ραγισμένα πιάτα ή φλιτζάνια για συναισθηματικούς λόγους, όμως μην τα κρατάτε όλα αφού για λόγους ασφαλείας δεν μπορείτε να τα ξαναχρησιμοποιήσετε. Όπως και τα πολύ φθαρμένα τηγάνια που μπορούν επίσης να γίνουν επικίνδυνα.

5. Τις ζωγραφιές, τις φωτογραφίες και τα μαγνητάκια που έχετε κολλημένα στο ψυγείο. Μια στο τόσο, είναι καλό να τα ξεκαθαρίζετε για να μην ανοίγετε το ψυγείο και φοβάστε ότι όλα μαζί θα καταρρεύσουν!

6. Παλιά φυλλάδια, χαρτοπετσέτες και συσκευασίες από ντελίβερι.
Μερικές φορές το να αποθηκεύετε τα πλαστικά ταπεράκια του ντελίβερι είναι πρακτική λύση για κολατσιό. Όμως να θυμάστε ότι δεν σχεδιάστηκαν για να πλένονται ξανά και ξανά και να χρησιμοποιούνται για καιρό. Ακόμη, ήρθε η ώρα να πετάξετε τις χαρτοπετσέτες που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε και τα φυλλάδια από μαγαζιά που δεν έχετε παραγγείλει ποτέ.

 

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,712ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
380ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα